BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Wat vinden deskundigen van het Paleo dieet?

Wat vinden deskundigen van het Paleo dieet?

  • Het Paleo dieet is een zeer gezond dieet. Klinische studies hebben aangetoond dat het Paleo dieet het optimale dieet is dat het risico op hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en markers van ontsteking kan verminderen. Het helpt bij het afvallen, verminderen van acne en het bevorderen van een optimale gezondheid en atletische prestaties. En ook al lijken granen en zuivel gezond, onze genoom is niet echt aangepast aan deze voedingsmiddelen, wat ervoor kan zorgen dat deze een ontsteking kunnen veroorzaken op het cellulaire niveau en een ziekte zouden kunnen bevorderen. Eten als onze voorouders 80% van de tijd biedt voordelen voor de gezondheid. Probeer het dieet twee weken om te zien of je je hierna beter voelt.

    Loren Cordain, auteur van “The Paleo Diet”.

  • Een dieet dat geheel, onbewerkte voedingsmiddelen bevat is de basis van bijna alle gezonde voeding aanbevelingen. Maar dat zijn volle granen, magere zuivelproducten en peulvruchten ook. Als het Paleo of holbewoner dieet je aanspreekt, moet je wel je dieet aanvullen met calcium en vitamine D. Het wegwerken van alle granen, zuivel, verwerkte voedingsmiddelen, suiker, en meer zal zeer waarschijnlijk leiden tot gewichtsverlies. Maar het kan moeilijk zijn om dit strikte dieet op een langer termijn vol te houden.

Kathleen Zelman, directeur van voeding voor WebMD

  • Veel van de veranderingen die het Paleo dieet adviseert zijn gezond en hebben veel succesverhalen. De focus van het Paleo dieet op het verwijderen van bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen is uitstekend en moet in acht worden genomen. Echter, het dieet voldoet niet aan de aanbevolen dagelijkse inname van bepaalde microvoedingsstoffen. Je zal daarom het dieet moeten aanvullen met calcium en vitamine D om aan alle dagelijkse aanbevolen inname te voldoen.

Jeff Novick, Diëtist & Voedingsdeskundige