BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Sporten en Afvallen / Hardloop Tips

Hardloop Tips

  • Om energie op te bouwen voor je training, is het het best om ongeveer 2 uur voordat je gaat starten een stuk fruit of een energiereep te eten. Drink 1 uur voordat je gaat starten een paar slokken energiedrank. De drank zal ervoor zorgen dat je volledig gehydrateerd bent, en ook dat je voldoende natrium en kalium binnen hebt voor een gezonde training.
  • Loop altijd 2 tot 3 minuten als warming-up voordat je met je training begint, en loop nog eens 2 tot 3 minuten uit als een cooldown na je training. Niet rekken voordat je met je training begint. Bewaar dit voor na de training of in de avond terwijl je TV kijkt.
  • Houd je armen comfortabel langs je lichaam tijdens het hardlopen, streef naar een maximale ontspanning. Buig ze 90 graden met de ellebogen, en verplaatst ze voor en achteruit ter hoogte van je taille. Buig je vingers in een ontspannen greep, en laat je handen heen en weer zwaaien over het midden van je romp.
  • Draag bij warm, zonnig weer, zonnebrandcrème, zonnebril (om je gezichtsspieren te ontspannen), en een zonneklep of pet om de zon van je gezicht af te houden. Verwacht langzamer te lopen bij warm, vochtig weer, en neem meer wandel pauzes indien nodig. Probeer met warm weer in de vroege ochtend of late avond te trainen.
  • Indien mogelijk, wissel dan je loop en ren schema een keer in voor een cross-training workout. Fiets dan 30 tot 40 minuten in plaats van je reguliere loop schema. De onderbreking van het lopen zal je verfrissen, en je zult andere spieren ontwikkelen.
  • Hardlopen is een geweldige manier om sterke botten op te bouwen, maar je hebt ook veel calcium nodig; 1000 milligram per dag of 1500 milligram als je ouder bent dan 50 jaar. Drink een of twee glazen magere melk per dag, of geniet van een kopje magere yoghurt of kwark. Donkergroene bladgroenten zijn een andere grote bron van calcium.
  • Beginnende hardlopers ontwikkelen vaak pijnlijke schenen of knieën. Deze pijnen moeten snel voorbij zijn als je ze direct behandeld met een ijs pack na je training. Zet een zak bevroren erwten op je schenen of knieën gedurende 15 minuten. Als de pijn aanhoudt, neem dan enkele dagen rust voordat je verder gaat met je trainingsprogramma.
  • Voor een schone lucht en gezonde longen is het beter om je workouts niet te doen aan de kant van een drukke straat of tijdens het spitsuur. Zoek autoluwe straten op of nog beter, probeer zo vaak mogelijk te trainen op fietspaden in parken of andere natuur voorzieningen. Succes heb je snel als je een beginnende loper bent, maar de race is nooit gewonnen. Run for life!